KONTAKTY
NOVINKY
TOVAR V AKCII
NAPREDÁVANEJŠIE
Máte obľúbenú značku vína, a napriek tomu, že Vám včera k syrom pri posedení s priateľmi chutilo, tak ďalší deň pri rodinnom obede to nie je ono? Už sa Vám to tiež stalo?
Výber toho správneho vína k jednotlivým pokrmom nie je vôbec tak jednoduchý, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať, ale platí jedno jednoduché pravidlo, ktoré by Vám malo pomôcť. To pravidla znie – jedlo nesmie byť nikdy sladšie než víno.
Dôvodom toho je, že pokiaľ pijete suché víno so sladkastými pokrmami, získate z vína nadmerne kyslý pocit, ktorý môže prerásť až do nepríjemnej chute. A i keď má suché víno ovocnú chuť, kombinácia so sladkým dezertom nebude to pravé. Pri dezertoch sladkosť očakávate, existujú však i jedlá, o ktorých by ste to na prvý pohľad nepovedali. Napríklad na masle glazovaná zelenina, krabie mäso alebo celý rad rôznych omáčok. V týchto prípadoch je dobré suchým alebo kyslejším vínam sa vyhnúť a zvoliť potom iný variant tak, aby sa jeho chuť s podávaným pokrmom nebila, ale snúbila.
Samozrejmosťou už potom zostáva správna teplota vína pri podávaní
– v tom Vám môže skvele pomôcť chladnička na víno. Jedinečný pomocník, ktorý nájde svoje uplatnenie nielen v týchto teplých dňoch, ale i na jeseň, či v zime.